Firmele care au castigat licitatiile de pe litoral vor face investitii de peste 35 milioane RON

Firmele care au inchiriat plajele de pe litoral vor investi in acest an peste 35 milioane RON pentru asigurarea confortului turistilor, nerespectarea acestor obligatii putand duce la rezilierea contractelor. In acelasi mod va fi sanctionata si subinchirierea portiunilor de plaja castigate la licitatie.

Statiunea Mamaia va absorbi cea mai mare parte a investitiilor, sumele alocate pentru cele opt sectoare de plaja inchiriate ridicandu-se la 13,8 milioane RON.

Sunt prevazute achizitii de utilaje de curatenie si igienizare a zonei, cabine de schimb, recipiente pentru colectarea gunoiului si amenajarea de spatii pe plaja, dotate cu umbrele, sezlonguri, beach-baruri si spatii pentru agrement nautic, dotate cu skijet-uri, hidrobiciclete, canoe, ambarcatiuni cu vele sau cu motor.

Pe perioada sezonului estival DADL va verifica activitatea societatilor care administreaza plajele, amenzile variind intre 10.000 RON si 20.000 RON. Printre abaterile care vor fi sanctionate se numara neamenajarea plajelor pentru turisti, nerespectarea obligatiilor privind curatenia si accesul liber pe plaja, amplasarea altor constructii decat cele admise, permiterea camparii pe plaja cu destinatie turistica, lipsa serviciului de salvamar si prim-ajutor, comertul ambulant sau prezenta masinilor si a animalelor pe plaja.
Source: Curentul