Finantare nerambursabila de 4,97 mil. RON pentru turismul brasovean

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat ieri la Rasnov, cinci contracte de finantare nerambursabila, in valoare totala de 4, 97 mil. RON, cu Agentia Metropolitana, municipiul Brasov, municipiul Sacele si comunele Bran si Fundata, in cadrul Axei 5 a Programului Operational Regional, gestionat de MDRT pentru organizarea unor evenimente de promovare a traditiilor locale si a culturii si pentru crearea unor portale electronice de promovare sau participarea la targuri de turism.

Agentia Metropolitana Brasov, AMB, isi doreste sa reinvie traditiile din Tara Barsei si sa le promoveze pentru a creste numarul turistilor care viziteaza aceasta zona, printr-un proiect in valoare de 1,018 mil. RON, din care asistenta nerambursabila se ridica la 796.284 RON. AMB va tipari harti de promovare pentru Tara Barsei, un ghid turistic cu principalele atractii, harta legaturilor rutiere, programul mijloacelor de transport in comun si descrierea evenimentelor din localitatile respective, 2.000 de albume cu fotografii ale obiectivelor turistice, legende locale, elementele de istorie, traditii si obiceiuri, o caravana de promovare a traditiilor in cele 15 localitati ale zonei metropolitane si un film documentar de promovare a potentialului turistic din Tara Barsei.

Municipiul Brasov va desfasura proiectul „Brasovul – centrul turismului romanesc“, prin care vor fi promovate sarbatoarea Junilor, rezervatia Masivul Postavarul si produsele specifice Brasovului.

Municipiul Sacele va incerca sa ii atraga pe turisti prin festivalurile traditionale ale localitatii, sarbatoarea Santilie, Ziua recoltei, festivalul mestesugurilor si festivalul ceangailor, cu o finantare de 1,2 mil. RON.

Primaria comunei Fundata va gestiona un proiect in valoare de peste 877.000 RON, pentru promovarea la targuri de turism, crearea unui portal electronic pentru atragerea turistilor, organizarea festivalului „Sirnea – intre zilele olimpice si traditii“, festivalul „Masura laptelui“, un festival militaresc, „Medeea muntilor“ si o competitie de atletism.

La Bran, cu un proiect de 200.000 EUR, primaria va promova alte obiective turistice in afara castelului, prin organizarea a patru festivaluri care sa prezinte cultura si traditiile zonei, traditiile specifice sarbatorilor de iarna la Bran, festivalul „Calea Haiducilor”, festivalul gastronomic si tabara de sculptura.

MDRT gestioneaza 4,3 mld. EUR prin POR, sume care pot fi contractate pana in luna iunie 2011. Elena Udrea, a declarat ca s-au semnat contracte pe proiecte in valoare de 2,7 mld. EUR, iar pana la finalul anului 2010 pot fi contractate minim 3 mld. EUR.

Source: Daily Business