Finala Europa League creste incasarile hotelurilor si restaurantelor

Finala Europa League care va avea loc pe National Arena pe data de 9 mai, va aduce peste 30 mil. EUR in conturile hotelurilor, barurilor, restaurantelor, agentiilor de turism, muzeelor si taximetristilor din Bucuresti, potrivit calculelor Ziarului Financiar, ce iau in considerare 30.000 de straini, ce vor cheltui in medie 1.000 EUR pe servicii.

Gazduirea acestui eveniment aduce imagine si expunere Capitalei si va lansa Romania pe piata de evenimente internationale.

Capacitatea de cazare in hoteluri a Bucurestiului este de circa 10.600 de locuri, din care 2.000 de camere sunt clasificate la 5 stele, circa 4.500 la 4 stele, aproape 2.700 la 3 stele, iar restul la 2 stele si 1 stea.

Adrian Adam, directorul de vanzari al hotelului Radisson Blu clasificat la 5 stele, a declarat ca finala Europa League este un eveniment foarte important si deja au fost rezervate toate camerele.

Acesta a precizat ca tarifele au urmat raportul cerere/oferta si au fost mai mari decat in alte perioade.

Hotelul Bliss clasificat la 3 stele situat in apropierea Stadionului National, are rezervate toate cele 25 de camere, care s-au inchiriat cu 45-50 EUR.

Hotelul Crowne Plaza va fi gazda uneia dintre cele doua echipe care vor disputa finala, a precizat proprietarul hotelulu, omul de afaceri George Copos.

Dragos Mihail Petrescu, proprietarul City Grill, se asteapta ca vanzarile sa creasca cu 20% – 25% fata de o zi normala in perioada 8-10 mai.

Catalin Mahu, directorul general al lantului La Mama, sustine ca pana in prezent, la meciurile importante s-a simtit punctual o crestere a vanzarilor, cu 20% – 30% pe restaurant la incasarile dintr-o zi.

Oprea Bebi, administratorul barului Bordello din centrul vechi al Capitalei, se asteapta la incasari cu cel putin 50% mai mari din vanzarea de bere cu ocazia meciului si ca probabil acestea ar fi fost mai mari cu 100% daca s-ar fi calificat Manchester si ar fi venit suporteri englezi.

Asociatia Berarii Romaniei nu are date legate de cata bere se bea in Bucuresti la un meci important de fotbal.

Nici Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si nici Primaria nu au transmis un raspuns la solicitarea cu privire la ce campanii sau actiuni au derulat sau vor derula pentru ca strainii care vin la meci sa viziteze obiectivele turistice din Bucuresti si sa revina in Romania.

Cristian Lazarescu, vicepresedinte al Asociatiei Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere, care reprezinta 1.500 de companii si persoane fizice ce se ocupa de transportul cu taxiul, a declarat ca pentru taximetristi acest meci care va aduce turisti si deci potentiali clienti va reprezenta un al doilea Revelion, cand incasarile se tripleaza fata de o zi obisnuita.

Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agentiei de turism Visit Romania, a declarat ca a pregatit pachete pentru straini de la 200-300 EUR pana la 600 EUR pentru o noapte la un hotel de 5 stele, transfer de la aeroport la hotel si invers, dar si turul orasului.

Source: Ziarul Financiar