Finala Europa League a adus un numar record de turisti straini in Bucuresti

Finala Europa League a generat incasari din turism de aproximativ 10 mil. EUR, potrivit unei analize a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR.
Hotelierii din Bucuresti au gazduit in perioada finalei aproximativ 10.000 de turisti spanioli, gradul de ocupare ajungand la 95%. Pe langa numarul de  straini, in Capitala s-au cazat si peste 10.000 de romani veniti din provincie. Bucurestiul detine aproximativ 22.000 de locuri de cazare in hoteluri.
Potrivit FPTR, Bucurestiul a avut cel mai ridicat numar de turisti straini inregistrat vreodata, aproximativ 25.000.
Desi au fost hoteluri care au practicat in aceasta perioada tarife uriase, numarul acestora a fost mic, astfel ca media cheltuielilor de cazare a fost de 120 EUR/persoana/noapte.
Durata medie a sejurului a fost de 2,5 nopti, incasandu-se pentru cazare aproximativ 3 mil. EUR de la turistii spanioli.
Turistilor spanioli din hoteluri li s-au alaturat alti 15.000 de compatrioti sositi cu avioane charter, care au stat in Bucuresti sub 24 ore.
Cei aproximativ 25.000 de turisti spanioli au cheltuit in fiecare zi, in medie, 150 EUR pentru mancare, bautura si cumparaturi, valoarea totala a incasarilor fiind de aproximativ 6 mil. EUR.
Acestor cheltuieli li se adauga 1 mil. EUR reprezentand transportul in Bucuresti si transferurile de la si catre aeroport.

Source: 9AM