Fathi Taher va aduce pe piata romaneasca primul hotel de sase stele

Omul de afaceri libanez, Fathi Taher, considera ca piata romaneasca este pregatita pentru un hotel de sase stele, asa cum este denumita categoria hotelurilor de lux si a anuntat ca va deschide intr-o zona ultracentrala din Bucuresti primul hotel de acest tip din Romania.

Hotelul va avea intre 220 si 250 de camere iar investitia se va ridica la peste 150 milioane EUR si va fi finantata din credite externe. Costul unei nopti de cazare se va situa in jurul a 500 EUR, in schimbul caruia oaspetii vor beneficia de servicii care vor satisface toate exigentele. Fathi Taher se va asocia cu o firma straina, urmand sa detina 51% din actiunile companiei care va administra hotelul. Intrucat in zonele ultracentrale nu exista spatiu suficient pentru o constructie de o astfel de anvergura, hotelul va fi construit, cel mai probabil, pe structura unei cladiri existente. Prima varianta de construire pe locul restaurantului Monte Carlo din parcul Cismigiu a fost respinsa de Primarie. Planurile investitorilor prevad ca lucrarile sa inceapa in aceasta vara si sa se incheie in aproximativ 18 luni.

Fathi Taher apreciaza ca industria hoteliera din Romania este o afacere buna, dupa succesul peste asteptari obtinut cu hotelul de cinci stele JW Marriott, care, la momentul deschiderii, in anul 2000, a reprezentat cea mai mare investitie straina din turismul romanesc, 150 milioane USD.

Totodata, Fathi Taher considera ca Bucurestiul va avea nevoie in urmatorii ani de 20 de hoteluri de patru si cinci stele, pe masura ce creste numarul strainilor care sosesc in Romania in interes de afaceri.
Source: Capital