FPTR: romanii au cheltuit circa 4 mil. EUR in vacanta de Rusalii

Mai mult de 100.000 de turisti, dintre care 30.000 pe litoral si 40.000 in pensiunile din tara, au cheltuit in minivacanta de Rusalii aproximativ 4 mil. EUR, potrivit unui studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, realizat pe baza datelor furnizate de catre structurile de cazare.

Sarbatoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral. Ca de obicei, structurile de cazare din nordul litoralului au fost cele mai aglomerate: Mamaia si Navodari, dar foarte multi turisti au ajuns si in Vama Veche.

La inceputul acestui sezon estival, hotelierii s-au promovat prin reduceri, tarifele fiind cu 40%-70% mai mici fata de cele din sezon, iar pentru turistii care au stat mai mult de 3 zile s-au aplicat tarifele din programul „Litoralul pentru toti”.

Peste 18.000 de romani au ales zona montana, cele mai cautate statiuni fiind cele de pe Valea Prahovei.

Din estimarile FPTR, turistii au cheltuit la munte in jur de 3,6 mil. RON.

Aproximativ 40.000 de romani au preferat sa mearga de Rusalii sa se relaxeze in zona rurala. In topul solicitarilor au fost pensiunile din zona Bran, Moeciu, Transfagarasan, Valea Sambetei, turistii cheltuind pentru astfel de minivacante aproximativ 6 mil. RON.

Statiunile balneare au fost alese de 15.000 de romani. Cea mai cautata statiune a fost Baile Felix. In total, cei 15.000 de turisti au platit circa 2,7 mil. RON.

Romanii care au ales sa plece in city break-uri, au ales ca destinatii Grecia, Spania si Turcia.
Source: Profit