FPTR estimeaza ca in acest an litoralul romanesc va atrage 1 milion turisti romani

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, estimeaza ca in acest sezon estival litoralul romanesc va atrage  aproximativ 1 milion turisti romani, in crestere cu 30% fata de sezonul 2006.

Totodata, numarul turistilor din Delta Dunarii va creste cu 25-30%, turismul montan va creste cu 20%, pentru turismul de sanatate se estimaeaza un ritm de crestere de 15% iar pentru cel rural de 10-15%.

FPTR sustine ca evolutia vanzarilor, in favoarea destinatiilor interne, este determinata printre altele de investitiile hotelierilor, de cresterea veniturilor populatiei, de conditiile meteorologice favorabile din acest an si de programele speciale ale patronatelor pentru prelungirea perioadei de sezon, precum O saptamana la mare, O saptamana la tara sau Sanatate pentru toti.

In privinta vacantelor externe, FPTR estimeaza ca destinatia cu cel mai mare ritm de crestere, de 80%, va fi Turcia, urmata de Bulgaria cu o crestere de 15% si Spania cu 12%. Pentru ofertele din categoria lux din Grecia se estimeaza o majorare de 10% insa numarul turistilor din categoria popular se va reduce cu 20%, potrivit FPTR.

Source: Curierul National