FPTR: cea mai convenabila solutie pentru vacantele romanilor raman destinatiile interne

Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, Dragos Raducan a declarat ca Romania este, de departe, cea mai convenabila solutie pentru vacantele romanilor, indiferent de comparatiile care se fac cu Grecia sau cu Bulgaria
Raducan apreciaza ca datorita puterii de cumparare scazute a romanului si a bombardamentului mediatic care se face asupra posibilelor viitoare scumpiri din 2014, romanii vor cauta cea mai convenabila solutie si pentru turism. Astfel ca acesta estimeaza nu numai ca va ramane acelasi numar de turisti romani pe litoralul nostru, dar poate chiar va creste. Per total, insa, numarul de turisti va fi din ce in ce mai mic, pentru ca vor fi tot mai putini aceia care isi vor permite sa plece de acasa, indiferent unde, a declarat reprezentantul FPTR.
Cu toate previziunile de scumpire a tarifelor hoteliere, cu 5 – 8%, in 2014, reprezentantii FPTR apreciaza ca vor fi si mai multi romani pe litoralul romanesc, deoarece chiar si in aceste conditii este mai ieftin in Romania.
Conform datelor statistice prezentate de FPTR, anul 2013 a fost cu 5% mai slab pentru segmentul hotelier.
Totodata, Raducan a atras atentia ca aplicarea cotei reduse de TVA la unitatile de alimentatie din complexele hoteliere ar fi cea mai necesara masura fiscala de sprijinire a turismului autohton.

Source: Financiarul.ro