FPTR: capacitatea de pe piata hoteliera locala a crescut cu 3,6%, in 2008

Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), in 2008, capacitatea de cazare de pe piata hoteliera locala a crescut cu 3,6%, de la 283.701 locuri la 295.898 locuri.

In 2008, piata hoteliera din Capitala a primit un numar important de camere de 4 si 5 stele. Astfel, anul trecut a fost deschis hotelul Radisson SAS cu o capacitate de 424 de camere, Rin Grand Hotel a inceput sa functioneze la capacitate totala cu 1.500 de camere si, o data cu inaugurarea hotelului Ramada Plaza, Bucurestiul va dispune de inca 300 de camere de 4 stele.

Potrivit estimarilor Ziarului Financiar, piata hoteliera din Capitala se ridica la peste 200 milioane EUR.

De asemenea, in 2008, brandurile Ramada, Best Western si Golden Tulip si-au consolidat existenta pe piata romaneasca afiliind hoteluri in provincie. Grupul hotelier Continental si-a continuat investitiile, deschizand in zona Garii de Nord din Bucuresti primul hotel din brandul clasificat la 2 stele – Hello.

Lantul Marriott intentioneaza sa afilieze noi hoteluri pe piata locala, lantul Hilton a deschis a doua unitate din Romania la Sibiu, iar Starwood Hotels&Resorts a intrat pe piata romaneasca cu brandul de lux Sheraton in proiectul Sigma Tower de la Cluj.

Totodata, marile lanturi hoteliere internationale precum Four Seasons, Hyatt, Kempinski sau Movenpick si-au anuntat intentia de a intra pe piata locala.

Source: Ziarul Financiar