FPRT solicita ca o firma sa nu poata detine mai mult de o plaja inchiriata

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, Mohammad Murad, considera ca este anormal atunci cand o firma obtine la licitatie inchirierea a peste 10 plaje de pe litoral, precizand ca nu este un lucru normal nici ca un hotel sa liciteze pentru un sector de plaja impreuna cu o firma care are un alt sector de activitate.

Acesta solocita ca o firma sa nu poata detine mai mult de o plaja inchiriata.

El a spus ca ar trebui ca o firma sa nu poata inchiria mai mult de o plaja, iar licitatiile sa fie organizate pana in luna martie si nu dupa aceasta perioada cum este in prezent.

La randul sau, prim-vicepresedintele FPTR, Nicolae Bucovala, prezent la conferinta de presa, a spus ca hotelierii care inchiriaza plaja nu fac profit din aceasta activitate.

In toamna anului trecut, ministrul Turismului din acea perioada, Mircea Titus Dobre, afirmase ca exista o propunere ca operatorii economici care detin unitati de cazare pe litoral sa aiba drept de preemptiune pentru inchirierea sectoarele de plaja si ca acest lucru ar putea face parte din viitoarea lege a Turismului.
Source: Profit