Expozitia „The Human Body” va putea fi vizitata la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

In perioada 22 martie – 30 iunie, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va gazdui expozitia „The Human Body” care include peste 200 de corpuri umane. Expozitia se desfasoara pentru prima data in Romania.
Expozitia „The Human Body” isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca, au declarat organizatorii.
Corpurile umane din cadrul expozitiei au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory, sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.
Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular, si in mod definitiv.

Source: Wall-Street