Expertii incearca sa salveze Malev

Expertii incearca la Budapesta si la Moscova sa gaseasca o solutie pentru salvarea companiei aeriene Malev, care si-a incetat operatiunile in urma cu doua saptamani.

Totodata, oficiali din Ungaria au negociat cu Compania Internationala de Leasing Financiar, ILFC pentru a inchiria o parte din flota de avioane.

Prabusirea companiei aeriene a fost accelerata de neplata datoriei catre operatorul aeroportului din Tel-Aviv, care nu a mai permis decolarea avioanelor Malev, precum si de lipsa unei garantii bancare de 30 mil. EUR., ceruta de catre Asociatia Internationala de Transport Aerian, IATA pentru utilizarea sistemului de e-ticketing.

De asemenea, Malev ar putea primi un credit de stabilizare de 120 mil. USD din partea bancii Vneseconombank, din Rusia, care detine 5% din actiunile companiei.

Daca banca va acorda finantarea, Malev ar putea relua zborurile de pe aeroportul din Budapesta.

Surse apropiate situatiei au declarat ca au existat dificultati in procesul negocierilor, iar discutiile vor fi reluate in aceasta saptamana la Moscova si Budapesta.

Malev este al doilea transportator european care a fost nevoit sa opreasca activitatea, in decurs de o saptamana. Compania Spanair, cu sediul in Barcelona, a oprit zborurile pe data de 27 ianuarie.

Un purtator de cuvant al Malev a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca 2.080 de angajati ai companiei, reprezentand 75% din totalul personalului, vor fi concediati.

Source: Mediafax