Eximtur: crestere de 6% a cifrei de afaceri in S1 din 2015

In primul semestru al acestui an, agentia de turism Eximtur a inregistrat o cifra de afaceri de 23,7 mil. EUR, in crestere cu 6% fata deaceeasi perioada din 2014, activitatea de business travel si organizare de evenimente, aferenta diviziei Eximtur Business, reprezentand 63% din valoare.
Divizia Eximtur Business a inregistrat in primele sase luni din 2015 o crestere de 13% a vanzarilor, fata de perioada similara a lui 2014. Cele mai dinamice centre Eximtur Business au fost Cluj-Napoca, cu o crestere de aproximativ 28%, Bucuresti si Sibiu, fiecare in crestere cu 16% fata de primul semestru din 2014.
Aceste rezultate sunt datorate castigarii unor noi clienti, in urma participarii la licitatii publice, extinderii portofoliului de clienti Business in zona Transilvaniei, dar si dezvoltarii afacerilor clientilor existenti.  
In ceea ce priveste turismul de leisure, destinatiile preferate de turisti pentru vara acestui an sunt Romania, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania si Italia. 
Vanzarile pentru zonele din Romania care ofera posibilitati de turism balnear si activitati in aer liber sau facilitati de spa & wellness au avut o crestere mare, respectiv au fost cu aproximativ 100% mai mari decat in anul precedent. Dintre acestea, statiunea Baile Felix este preferata turistilor Eximtur, urmata de Calimanesti – Caciulata si Sovata. 
Pe litoral, in topul preferintelor ramane statiunea Mamaia, urmata de Saturn si Eforie-Nord. Pentru litoralul romanesc, Eximtur estimeaza o crestere a vanzarilor cu 9%, in acest an.
Numarul turistilor care au ales Eximtur pentru vacantele in strainatate a crescut cu aproximativ 15% fata de primul semestru al anului 2014.
Vanzarile de sejururi pentru Grecia au crescut cu 30%, iar pentru Croatia cu 70%.
Agentia de turism Eximtur detine 29 de agentii proprii si francizate, in 19 orase din Romania. La finalul anului 2014, cifra de afaceri a Eximtur a fost de 39,6 mil. EUR. Activitatea companiei este organizata in patru divizii Business travel si organizare evenimente, leisure travel, incoming si scoala de turism. Divizia Eximtur Business este prezenta in patru centre urbane importante, la Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu.

Source: Daily Business