Evolutia principalilor operatori aerieni din Romania in primele sase luni

In primele sase luni ale acestui an traficul de pasageri ai principalilor operatori aerieni din Romania a crescut intre 5 si 20%, exceptie face Tarom care s-a mentinut la nivelul de anul trecut, in conditiile in care operarea a fost optimizata.
Compania aeriana British Airways a inregistrat in primul semestru o crestere de peste 20% a numarului de pasageri fata de aceeasi perioada din 2012, a declarat Emil Delibashev, commercial manager pentru zona Balcanilor si Ungaria.
Printre cele mai cautate zboruri ale British Airways se numara Londra, dar si destinatii din Statele Unite, precum Miami, New York, Las Vegas, San Francisco, Phoenix si Los Angeles. De asemenea, romanii prefera sa zboare cu British Airways in destinatii de vacanta precum Bangkok, Hong Kong si Singapore.
De asemenea, British Airways isi continua planul de investitii de peste 5 mld. GBP achizitionand noi aeronave si modernizand cabinele.
Compania aeriana low-cost Wizz Air a transportat in primele sase luni peste 1.400.000 de pasageri, in crestere cu 11% fata de anul trecut, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager Wizz Air.
Carvalho a precizat ca cele mai populare rute Wizz Air din Romania sunt Londra Luton si Roma Ciampino, acestea fiind urmate de Madrid, Barcelona, Zaragoza in Spania, Napoli, Torino, Venetia sau Milano in Italia. De asemenea un numar mare de romani calatoresc si la Dortmund sau Bruxelles.
In acest an, Wizz Air estimeaza ca vor transporta peste 3 milioane de pasageri. 
In primele cinci luni ale acestui an, compania aeriana nationala Tarom s-a mentinut constant, in conditiile in care operarea a fost optimizata. Operatorul se asteapta ca in a doua jumatate a anului sa se inregistreze o crestere a numarului de pasageri, avand in vedere ca traficul de pasageri se afla in stransa legatura cu sezonalitatea si urmeaza perioada de vacanta.
Destinatiile cu cel mai important trafic pentru Tarom sunt Cluj, Timisoara, Tel-Aviv, Paris, Iasi. 
Compania aeriana Lufthansa a inregistrat in primul semestru al acestui an o crestere de aproximativ 5% a traficului de pasageri  in comparatie cu aceeasi perioada din 2012, a declarat Martin Riecken, director group communications Europe Deutsche Lufthansa.
Cele mai cautate destinatii de romani sunt Munchen, Dusseldorf, Frankfurt si Berlin.
In primele sase luni ale acestui an compania aeriana Air France KLM a transportat din Romania aproximativ 252.000 de pasageri, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut cand a inregistrat un numar de 239.000 de pasageri, a declarat Alexandru Dobrescu, general manager Air France KLM Romania.
Dobrescu estimeaza pentru acest an o crestere a numarul de pasageri, cel putin pe masura anului 2012 cand a depasit 500.000 de pasageri ce calatoresc spre si dinspre Romania cu Air France KLM, cifra materializata intr-o crestere cu 6% a numarului de pasageri pentru Air France si cu 17% pentru KLM.
Paris si Amsterdam sunt principalele destinatii point-to-point pentru pasagerii romani ce calatoresc cu Air France respectiv KLM. 

Source: Wall-Street