Evaziunea fiscala din Grecia este in crestere

Potrivit controalelor efectuate in ultima luna de catre autoritatile elene, rata evaziunii fiscale din statiunile turistice din Grecia este in continuare ridicata, atingand maxime de peste 80% in insulele Rhodos si Zakynthos, chiar daca s-a mai redus fata de anul trecut, cand au fost inregistrate si cote de 100%.
Rhodos conduce in topul evaziunii din Grecia, cu 84,6%, urmata de Zakynthos – 80%, Santorini – 77,14%, Paros – 68,2% si Syros – 57,9%.
In perioada 15 iunie – 15 iulie, divizia de delicte finaciare a Ministerului de Finante – SDOE a derulat o serie de 1.088 inspectii la restaurante, facilitati pentru sporturi acvatice si pe plaja, hoteluri si alte afaceri. In total, autoritatile elene au aplicat 2.473 de amenzi.
Inspectorii au descoperit ca firmele din aceste statiuni au raportat in scopul platii de taxe costuri de constructie mai mici decat cele reale si tarife de cazare sub cele percepute clientilor.
De asemenea, unele spatii de cazare au fost declarate drept case rurale de dimensiuni mici, pentru a beneficia de tarife mai reduse la energie, in timp ce unii proprietari nu au declarat deloc activitatea turistica.

Source: Daily Business