Enterprise Investors are pregatite 15 mil. EUR pentru noi achizitii in Romania

Fondul de investitii Enterprise Investors a anuntat ca pentru urmatorii cinci are asigurate fonduri de 15 mil. euro pentru noi achizitii si consolidarea companiilor din portofoliu, ridicând astfel bugetul total alocat României la peste 120 mil. euro.

„Enterprise Investors împreuna cu Macon Grup au încredere ca România este pe calea redresarii economice si ca urmare în luna mai a acestui an va face o noua injectie de capital de 2 milioane de euro”, a anuntat Marius Marin, CEO-ul grupul Macon, cu activitati în zona constructiilor. 

În ultimii patru ani, fondul a investit peste 90 mil. euro în achizitia de companii si peste 14 mil. euro pentru modernizarea si dezvoltarea acestora.

Macon Deva, grup controlat de Enterprise Investors, au anuntat la începutul lui 2010 ca nu exclude în urmatorii doi ani achizitia unui jucator local, activ pe segmentul materialelor de zidarie.

Enterprise Investors a achizitionat în 2006 Macon Deva, printr-o tranzactie de 35 milioane de euro, iar în 2008 a preluat cu 53 milioane de euro grupul Simcor Oradea, prin intermediul Macon.

Dupa ultima achizitie, Macon si Simcor au trecut printr-un proces de consolidare a activitatilor. Grupul, specializat în productia de BCA, prefabricate, var si cahle de teracota, si-a bugetat investitii de 4,8 mil. euro în acest an, proiectele vizând cresterea performantelor operationale si reducerea costurilor.

Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity (fonduri de investitii închise cu capital de risc, care se ocupa cu achizitionarea de actiuni la companii private) din Europa Centrala si de Est, are în portofoliul local companii precum Siveco, Profi, AVG Technologies sau Macon Grup.

Source: Flux Imobiliar