Edilii capitalei intentioneaza sa transforme Bucurestiul in atractie turistica

Reprezentantii primariei Bucuresti impreuna cu Ministerul Transporturilor au elaborat un plan pentru a transforma capitala Romaniei intr-o atractie turistica importanta. Potrivit declaratiei viceprimarului capitalei, Razvan Murgeanu, primaria este dispusa sa investeasca pana la sfarsitul acestui an 10 milioane EUR.

In prima faza se va reface vechea ecluza din Parcul Herastrau, care va fi finalizata in luna august. Totodata, in luna mai 2007, se va putea vizita interiorul Arcului de Triumf, traversand un tunel subteran.

De asemenea, vor fi infiintate 30 de infochioscuri in centrul orasului sub forma de display-uri cu ajutorul carora se va putea afla orarul muzeelor, al cinematografelor sau al mijloacelor de transport.

In prezent, Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, se ocupa de promovarea turismului din Bucuresti, in acest sens, editand aproximativ 245.500 de brosuri cu versiuni in diferite limbi, pe care le-a distribuit in special in cadrul targurilor de turism. Pentru promovarea turismului in cadrul summit-ului fracofoniei care va avea loc in aceasta toamna la Bucuresti, ANT a alocat 5 miliarde ROL.

Conceptul de city-break, petrecerea unui weekend intr-o capitala, concept foarte dezvoltat in Budapesta, Praga sau Viena, este, pentru Bucuresti, aproape inexistent, una dintre masurile care ar putea incuraja dezvoltarea acestui concept fiind reducerea tarifelor companiilor aeriene, potrivit declaratiei presedintelui ANAT, Georghe Fodoreanu.
Source: Evenimentul Zilei