E-bike Net: proiect comun dezvoltat de Romania si Bulgaria

Turistii vor avea la dispozitie biciclete electrice pentru a traversa granita dintre Romania si Bulgaria, care pot fi inchiriate din 32 de localitati din Romania si Bulgaria.
Prin proiectul E-bike Net, sunt disponibile 240 de biciclete electrice in 16 orase din Romania, respectiv 16 orase din Bulgaria. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin programul interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2015, a inceput in luna februarie si are un buget de 762.085 EUR.
Fiecare turist poate inchiria o bicicleta electrica pentru 3 ore, la pret de 1 EUR, timp in care sa exploreze locurile turistice de pe o parte si de alta a Dunarii.
Bicicletele electrice au setata viteza maxima de 25 km/h si permit parcurgerea unei distante intre 50 si 70 de km, cu efort minim. Astfel, vor exista 35 de puncte in ambele tari in care pot fi incarcati acumlatorii bicicletelor. Fiecare statie va permite incarcarea a cinci biciclete simultan.
Biciclete electrice pot fi inchiriate, in Romania, din: Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Calarasi, Constanta, Craiova, Alexandria, Medgidia, Mangalia, Caracal, Rosiorii, Turnu Magurele, Cernavoda, Navodari, Slatina, Oltenita si Calafat.
Din Bulgaria bicicletele pot fi inchiriate din: Dobrich, Varna, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Gorna Oryahovitsa, Svishtov, Mezdra, Balchik, Lom, Montana, Cherven Bryag, Dulovo, Oryahovo, Silistra si Vidin.
Proiectul este dezvoltat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala si Centru de Afaceri-Vidin, Camera de Comert si Industrie Vidin si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Oltenia, Asociatia Angajatorilor pentru intreprinderi mici si mijlocii Calafat.

Source: Wall-Street