Dupa adearea Romaniei la UE subventiile de la stat pentru turism vor disparea

Daca Romania va adera la Uniunea Europeana in 2007 se va renunta la acordarea biletelor de vacanta compensate de stat. Daca aderarea nu va avea loc in 2007 atunci acordarea biletelor subventionate s-ar putea prelungi pana in 2008. Vicepresedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, OPTBR, a declarat ca odata cu eliminarea biletelor subventionate de stat va scadea si numarul turistilor din statiunile balneare. Acesta a mai precizat ca peste 40% din turistii sositi in statiunile balneare din tara sunt veniti cu aceste bilete.

ANT sprijina un proiect de lege pentru introducerea cecurilor de vacanta pentru angajati. ANT propune ca noul sistem, similar celui al tichetelor de masa, sa fie introdus din 2006 si a solicitat deja Guvernului luarea unor masuri necesare pentru adoptarea proiectului de lege.

Cartel Alfa a introdus in 2004 in dezbatere parlamentara, un proiect de lege privind acordarea unor bonuri de vacanta salariatilor care vor petrece concediul in Romania. In urma cu trei luni proiectul a ajuns la ANT pentru a fi validat. Salariatul va contribui cu 20-30% din valoarea vacantei iar compania cu restul. Un dezavantaj al tichetelor de vacanta ar fi acela ca vor putea fi folosite numai in Romania.
Source: Business Magazin