Dubai: veniturile hotelierilor au crescut cu 20%, in primele noua luni

In primele noua luni ale acestui an, hotelurile din Dubai au inregistrat 6,64 milioane de sosiri, cu 11% mai mult decat in 2010, iar numarul innoptarilor in unitatile de cazare a crescut cu 26%, pana la 23,68 milioane, potrivit datelor Departamentului de Turism din Dubai.

De asemenea, veniturile hotelierilor au crescut cu 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada analizata, numarul unitatilor hoteliere din Dubai a crescut cu 1%, pana la 573, iar numarul total al camerelor de hotel si al apartamentelor de tip hotel a crescut cu 7%, ajungand la 73.522.

Gradul de ocupare mediu al camerelor de hotel si apartamentelor de tip hotel a crescut cu 5%, respectiv 7%, ajungand la 72% pentru hoteluri si 74% pentru apartamentele de tip hotel.

Durata medie a sejurului a crescut cu 14% in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

Directorul Departamentului de Turism din Dubai a declarat ca performanta uluitoare a industriei turismului din Dubai, in 2011, se datoreaza marketingului agresiv si promovarii intense a Dubaiului ca destinatie turistica de top la nivel mondial.

Source: Horeca Romania