Dubai investeste 35,7 mld. USD pentru a construi al doilea aeroport

Emiratul Dubai intentioneaza sa investeasca 35,7 mld. USD pentru a construi un al doilea aeroport, Al Maktoum International, si un centru logistic in sudul orasului, iar o parte semnificativa din finantarea proiectului se va face pe baza de datorii.
Potrivit surselor, investitiile vor fi facute in urmatorii 12 ani in Dubai World Central si facilitatile asociate, inclusiv aeroportul Al Maktoum International.
Planurile de cheltuieli sunt detaliate in documentele care invita bancile sa faca oferte pentru un credit de 3 mld. USD pe care guvernul din Dubai vrea sa il contracteze pentru prima faza a proiectului, adauga sursele. 
Potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Dubai Airports, viitorul aeroport Al Maktoum International va fi construit in centrul Dubai World Central, un proiect de dezvoltare pe sase zone, care acopera o suprafata totala de 140 kmp, incluzand spatii pentru logistica, rezidentiale, birouri si terenuri de golf. Costurile de dezvoltare pentru intregul proiect Dubai World Central sunt estimate la peste 32 mld. USD.
La finalizare, Al Maktoum International va fi cel mai mare aeroport din lume, cu o capacitate de peste 220 de milioane de pasageri si 16 milioane tone de marfa pe an.

Source: Economica