Dragos Anastasiu apreciaza ca solutia pentru promovarea Romaniei este parteneriatul public-privat

Deficitul de forta de munca din turism este la 150.000 de oameni in acest moment, a declarat luni Dragos Anastasiu, presedintele Grupului Eurolines, care mentioneaza ca solutia pentru promovarea Romaniei este parteneriatul public-privat.
„Legea Turismului, desi ne-o dorim, desi poate sa aiba o semnificatie, in forma actuala nu are, eu personal imi doresc foarte mult ca in Parlament sa se aduca modificarile necesare", a precizat Anastasiu.
De asemenea, acesta subliniaza ca deficitul de forta de munca se manifesta la nivelul intregii economiei, iar solutia ar fi implementarea unor strategii si masuri guvernamentale si nicidecum „importul” de muncitori straini.
El propune fie repatrierea celor plecati in afara, fie stoparea „exodului” din Romania sau introducerea invatamantului dual la facultate.
La randul lor, reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, CNIPMMR, spun ca Legea Turismului, in forma in care a trecut prin guvern, nu aduce nicio solutie relevanta pentru viitorul turismului romanesc. 
„Multe state europene nu au o lege a turismului, iar ea in Romania nu ar fi necesara decat daca ar rezolva niste probleme grave cu care se confrunta domeniul si ar emana o viziune si o strategie coerenta pentru urmatorii 20 de ani”, a declarat presedintele CNIPMMR, Florin Jianu.
Acesta considera ca problemele grave in prezent sunt legate de promovare, forta de munca si educatie/ pregatire profesionala, debirocratizare/ simplificare.
„Legea Turismului in forma in care a trecut prin guvern nu aduce nicio solutie relevanta pentru viitorul turismului romanesc, iar mediului de afaceri nu-i ramane decat dorinta si speranta ca aceasta sa fie modificata substantial in parlament”, a precizat Jianu.

Source: Profit