Dorobanti Tower: o cladire de 200 de metri in Bucuresti?

Firma britanica de arhitectura Zaha Hadid Architects a proiectat un bloc-turn inalt de 200 m in centrul Bucurestiului, pe strada Mihai Eminescu, la intersectia cu Calea Dorobantilor, care va purta denumirea Dorobanti Tower, potrivit presei engleze. Cladirea va avea forma unui diamant slefuit.

Compania a anuntat ca blocul va gazdui un hotel de 5 stele, un cazino, apartamente de lux si o zona comerciala si de intalnire pentru clienti la etajele inferioare. Suprafata totala de constructie va fi de 100.000 mp.

Potrivit Zaha Hadid, beneficiarul acestui proiect este fima romaneasca Smartown Investments, un investitor privat care va pune acest proiect in aplicare incepand cu 2009, avand ca termen de finalizare anul 2013.

Primaria Sectorului 1 nu emis pana in prezent autorizatia de construire, iar la Primaria Capitalei nu a fost depusa nici o documentatie pentru intocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Zaha Hadid s-a nascut in Irak, dar traieste la Londra si este singura femeie care a castigat vreodata prestigiosul premiu de design Pritzker Prize.

Zaha Hadid a creat cateva dintre cele mai spectaculoase cladiri de pe mapamond, de la sediul central al BMW din Germania pana la Centrul Rosenthal pentru Arta Contemporana din Ohio. A lucrat la crearea interiorului din Domul Millenium, Londra, si la Centrul Acvatic din capitala britanica, realizat pentru Jocurile Olimpice din 2012.

dorobanti_tower1_512

dorobanti_tower_2_512

dorobanti_tower_3_512

Source: Romania Libera