Domeniul regal Savarsin va fi deschis publicului in acest an

Dupa ce a fost inchis mai multi ani, domeniul regal Savarsin va fi redeschis vizitatorilor cel mai tarziu in toamna acestui an, in prezent avand loc lucrari de restaurare in castel.
Principele Radu al Romaniei anunta, pe blogul personal, ca mai multi tineri arhitecti banateni s-au oferit voluntari pentru a ajuta la lucrarile de restaurare care au loc pe domeniul regal.
De asemenea, in primavara, alti voluntari, specializati in arhitectura parcurilor, vor ajuta la refacerea parcului regal Savarsin, creat in anul 1850.
Aceste initiative sunt parte a unui program amplu, condus de principesa mostenitoare in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Durabila de la Savarsin, din care mai fac parte constructia unui sat regal al mestesugurilor, ridicarea unei capele regale si a unei orangerii in parcul regal, precum si restaurarea completa a cladirilor din satul regal, printre care se afla casuta Reginei Elena, in care mama Regelui Mihai a locuit in timpul refacerii castelului, in anii 1940.
Castelul Savarsin a fost construit in perioada 1650-1680. Regelui Mihai a obtinut castelul in 1943, prin cumparare. Dupa ce a fost confiscat de regimul comunist in 1948, castelul a revenit in proprietatea Casei Regale abia in 2001.

Source: HRB Expert