Documentar pentru promovarea celor mai importante obiective turistice din Transilvania si Banat

In primavara anului viitor va fi lansat unul dintre cele mai spectaculoase documentare, realizate in Transilvania si Banat.
Documentarul Transylvania Dragon, il are in prim-plan pe sportivul Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai faimosi slicklineri din Romania. Practic, el este un amator de sporturi extreme care face echilibristica la mare inaltime, cu ajutorul unei benzi textile, lata de 2 centimetri.
Regizorul Sabin Dorohoi a avut ideea sa lege practicarea acestui sport de locuri faimoase din Transilvania, legate intr-un fel sau altul de legenda lui Dracula.
Filmarile au inceput in Timisoara, apoi au continuat in Resita, unde Flaviu Cernescu a stabilit un nou record national in acest sport, strabatand o distanta de 45 m pe banda lata de 2 cm, intinsa la o inaltime de 80 m, intre doua turnuri dezafectate ale UCMR.
Filmarile au continuat in Bocsa, orasul natal al sportivului, dar si in Carasova, la Cascada Bigar, pe care o publicatie americana a declarat-o drept cea mai frumoasa cascada din lume. Apoi s-a filmat pe traseul liniei ferate montane Anina – Oravita, una dintre cele mai frumoase din Europa si, totodata, prima linie ferata deschisa pe actualul teritoriu al Romaniei. Au filmat in Baile Herculane, la Arsenal Park din Orastie, la faimoasa cetate Vauban in forma de stea Alba Carolina, in Mocanita de pe Valea Vaserului, la Cascada Cailor, la Salina Turda, pe Transfagarasan si in Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Echipa filmului afirma ca este posibil sa se mai filmeze intr-un loc faimos din Transilvania, insa regizorul refuza sa spuna unde anume.
Regizorul documentarului a declarat filmul va promova atat obiectivele turistice din regiune, cat si gastronomia traditionala.

Source: Romania Libera