Doar patru hoteluri de 5 stele din Bucuresti au fost selectate pentru Summit-ul Francofoniei

In perioada 25-29 septembrie, Bucurestiul va gazdui Summit-ul Francofoniei, selectia hotelurilor care vor gazdui oficialitatile prezente la eveniment fiind realizata de catre organizatori inca din iarna, dupa o serie de inspectii a comisiei Ministerului Afacerilor Externe, alaturi de corespondenti ai Comitetului International al Francofoniei. Pe lista au fost incluse doar patru hoteluri de 5 stele, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Intercontinental si Crowne Plaza, care ofera impreuna numai 9 apartamente prezidentiale, din totalul de 40 de apartamente prezidentiale existente in capitala, din care 15 in hoteluri de 5 stele. Pentru comparatie, in Paris exista 93 de apartamente prezidentiale in hoteluri de 5 stele.

Reprezentantii hotelurilor si ai Comisariatului General pentru Francofonie au precizat ca majoritatea invitatilor vor fi cazati la JW Marriott, pentru summit-ul din septembrie fiind inchiriate aproximativ 200 de camere din cele 402 detinute de JW Marriott. Directorul de vanzari si marketing al hotelului Crowne Plaza, Mioara Gheorghe, apreciaza ca pentru sfarsitul lunii septembrie fiecare hotel a rezervat intre 40-70% din capacitate. Se presupune ca delegatia Frantei va opta pentru un hotel frantuzesc, Sofitel sau Novotel.

Incasarile totale estimate de catre companiile prestatoare de servicii pentru acest eveniment se situeaza la aproximativ 4,5 milioane EUR de la statul roman plus alte 4,5 milioane EUR, incasari directe de la participanti. Summit-ul va reuni aproximativ 3.000 de participanti, din care 63 de sefi de stat si de gurven.
Source: Business Magazin