Divizia de turism a SIF Transilvania a intrat in insolventa

Divizia de turism a SIF Transilvania, Transilvania Hotels & Travel, a intrat in insolventa la propria cerere, dupa ce 3 creditori, inclusiv Turism Felix si THR Marea Neagra, la care actionar majoritar este tot SIF Transilvania, au solicitat in instanta plata unor datorii.
In luna martie, directorul general, Marius Zamfir, declara ca este exclusa intrarea in insolventa a Transilvania Hotels & Travel, in contextul in care firma avea de platit despagubiri de peste 1 mil. EUR catre zece manageri angajati in urma cu 2 ani pentru a restructura Transilvania Hotels & Travel si demisi dupa doar cateva luni.
Anul trecut, afacerile firmei au crescut cu peste 50%, dar pierderile aproape s-au dublat, la 3,2 mil. RON.
Al treilea creditor, Sotiroulis George Petre, apare in randul apelantilor in litigiul de munca deschis in martie 2016 de grupul de manageri impotriva Transilvania Hotels & Travel (Sigma Hotel Management). 
Cei zece manageri angajati in urma cu 2 ani pentru a restructura Transilvania Hotels & Travel, divizia de turism a SIF Transilvania, si demisi dupa doar cateva luni, au castigat procesele impotriva companiei, blocand conturile acesteia. Managerii respectivi au afirmat ca Transilvania Hotels&Travel trebuie sa le plateasca, cumulat, salarii si compensatii de peste 1 mil. EUR.
Dupa doi ani, cei zece manageri au castigat procesul colectiv intentat firmei Transilvania Hotels & Travel, iar cativa dintre ei, printre care Mihai Zamfir, George Secareanu si Mircea Draghici, au castigat si procese individuale la Curtea de Apel Bucuresti. Mihai Zamfir a blocat chiar conturile Transilvania Hotels & Travel, cerand executarea silita a firmei, iar Draghici si Secareanu urmau sa ceara acelasi lucru.
Cel mai mare proprietar de hoteluri din Romania, SIF Transilvania, cu un portofoliu de aproape 40 de unitati si THR Marea Neagra, cu peste 20 de hoteluri pe litoral, a decis in urma cu mai bine de 2 ani ca agentia sa de turism, Transilvania Hotels & Travel, infiintata in 2003, sa se transforme intr-o firma de management hotelier care sa administreze patrimoniul.
Transilvania Hotels & Travel este tour-operatorul societatilor de turism din portofoliul SIF Transilvania. Agentia promoveaza, in principal, ofertele acestor societati pentru unitatile hoteliere si de alimentatie publica din portofoliul de turism al SIF Transilvania.
Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor, pierderea Transilvania Hotels & Travel aproape s-a dublat anul trecut, la 3,52 mil. RON, comparativ cu un rezultat negativ de 1,9 mil. RON in 2015. Cifra de afaceri neta a crescut cu 55%, de la 16 mil. RON in 2015 la 24,9 mil. RON.

Source: Economica