Din luna aprilie companiile aeriene isi diversifica ofertele

Incepand cu 19 aprilie, compania cipriota Helios Airways va introduce primul zbor Bucuresti-Larnaca.

Spre capitala cipriota, Dac Air va organiza doua curse pe saptamana de pe Aeroportul Otopeni.

Blue Air va avea catre trei zboruri pe saptamana de pe Aeroportul Baneasa spre Roma si Maastricht. Cursa Bucuresti-Maastricht costa 39 euro dus/intors fara taxele de aeroport si reprezinta o alternativa la cursa Bucuresti-Dusseldorf, anuntata intial de Blue Air, pe ruta Maastricht-Dusseldorf, compania punand gratuit la dispozitia turistilor un autocar.

Cursa spre Dusseldorf a fost preluata de Lufthansa care va opera sase zboruri pe saptamana de pe Aeroportul Otopeni. In plus, Lufthansa ofera inca 35 de zboruri saptamanale catre Munchen si Frankfurt.

Spre Florenta, vor fi operate doua curse pe saptamana de catre compania italiana, Meridiana, care va intra pe piata romaneasca de la 1 iulie.

British Airways va introduce trei noi zboruri spre Londra, pe aeroportul Gatwick, in plus fata de cele sapte existente, pe aeroportul Heathrow.

Tarom va majora la patru numarul curselor zilnice Bucuresti-Timisoara si Bucuresti-Cluj, va introduce cursa Bucuresti-Sibiu-Tg. Mures si va opera, in premiera, cinci zboruri pe saptamana din Cluj si Sibiu catre Viena. Tarom va opera, impreuna cu Aeroflot, trei zboruri pe saptamana catre Moscova si va majora numarul curselor spre Bruxelles, Paris, Roma, Milano, Munchen, Viena, Istanbul, Tel Aviv, Sofia si Praga.

Carpatair va opera cinci zboruri pe saptamana pe ruta Arad-Bucuresti si sase zboruri pe saptamana pe ruta Timisoara-Constanta. De asemenea, Carpatair va introduce curse din Timisoara spre Napoli, va lega si Tg. Mures de cele 13 destinatii externe existente, va dubla numarul celor trei zboruri actuale din Timisoara spre Torino si Dusseldorf si va majora la 14 numarul zborurilor saptamanale Cluj-Budapesta.

Malev va fi singura companie care va opera pe aeroportul Constanta, prin cele doua zboruri saptamanale Budapesta-Constanta. De asemenea, Malev va introduce in orarul de vara zboruri spre Malaga, Burgas, Oslo si Gothenburg.

Air France majoreaza numarul curselor din Paris spre Mexico City, Caracas, Rio de Janeiro, Bogota, Pekin, Tokyo, Nagoya si Osaka si va introduce un zbor zilnic din Paris catre Belgrad si doua catre Ljubliana si Zagreb.
Source: Capital