Dezvoltatorul Casei Radio dat in judecata

Compania israeliana Elbit Medical, dezvoltatorul proiectului imobiliar Dambovita Center, a fost data in judecata de CP Holdings, o companie britanica detinuta de omul de afaceri israelian Bernard Schreier.

CP Holdings a inaintat o plangere la inalta Curte de Justitiei de la Londra referitoare la un acord privind optiunea de preluare a unei participatii de 25% la proiectul Dambovita Center, care va atrage o investitie de circa 600 milioane EUR. Compania CP Holdings
solicita despagubiri de 33,5 milioane EUR, pentru ca a fost exclusa din proiect.

Elbit Medical neaga acuzatiile si intentioneaza sa se apere impotriva revendicarii, se arata intr-un comunicat de presa.

Lucrarile de constructie la proiectul Dambovita Center au demarat in 2007 si vor fi finalizate peste 6 ani. Constructia se va intinde pe un spatiu de 600.000 mp, in locul fostei Case Radio, si va include un centru comercial de 120.000 mp, doua cladiri de birouri cu 40 de etaje, un hotel de 5 stele, cu 320 de camere, un aparthotel cu 115 camere, precum si o zona rezidentiala de 35.000 mp.

Elbit Medical are o participatie de 75% la proiectul Dambovita Center, statul roman de 15%, iar restul actiunilor revin companiei turcesti Cenk Vefa Kucuk.

Source: Wall-Street