Dezvoltatorii imobiliari vor putea recupera TVA aferenta demolarii constructiilor

Curtea Europeana de Justitie a luat aceasta decizie in cazul companiei Gran Via Moinesti. Dezvoltatorii imobiliari ar putea sa recupereze sumele platite la bugetul de stat sub forma de TVA aferente demolarii constructiilor in vederea constructiei de proiecte imobiliare, Curtea Europeana de Justitie (CEJ) admitand deja aceasta posibilitate in cazul companiei Gran Via Moinesti.
“Curtea Europeana de Justitie a confirmat interpretarea prevederilor legale descrisa de consultantii fiscali ai PwC Romania si avocatii Pachiu si Asociatii in cazul Gran Via Moinesti impotriva Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Decizia se refera la dreptul companiei de a deduce TVA pentru achizitia de terenuri si cladiri si de a nu ajusta aceasta deducere in cazul demolarii cladirilor achizitionate, daca dezafectarea se face pentru a construi noi imobile in care se vor desfasura operatiuni taxabile. Aceasta este prima decizie avand ca obiect un litigiu privind TVA inaintat de catre o societate din Romania in fata CEJ”, se arata intr-un comunicat al PwC.
Cititi articolul integral pe Curierul National

Source: Flux Imobiliar