Destinatiile exotice vor atrage un numar tot mai mare de romani

In ultimii ani, datorita scaderii pretului la petrol, vacantele in destinatii exotice, precum Maldive, Mauritius, Republica Dominicana sau Cuba s-au ieftinit, in medie, cu 30%.
Sorin Stoica, directorul agentiei de turism Eturia, specializata in vacante in destinatii exotice, crede ca aceste vacante vor lua in acest an din clientii traditionali de Turcia si Grecia.
Pentru turistii romani, vara este principalul sezon de plecat in concediu, predominand preferinta pentru vacantele la plaja, in regim de demi-pensiune sau all inclusive, dar si cu ceva posibilitati de vizitare. Sorin Stoica apreciaza ca Mauritius, Cuba, Zanzibar sau Republica Dominicana se incadreaza perfect in acest tablou, iar tarifele sunt comparabile cu sejururile in Turcia, la 5 stele.
Reprezentantul Eturia da ca exemplu un sejur de 10 zile in Republica Dominicana, cu doua segmente de zbor (Bucuresti-Paris-Punta Cana-Paris-Bucuresti), cu cazare pentru opt nopti, in regim all inclusive, care costa de la 1200 EUR/persoana. 
Pretul unul sejur in Varadero, Cuba, incepe de la 1.400 EUR/persoana pentru sapte nopti de cazare si servicii all inclusive, la care se adauga excursiile optionale in Havana, Trinidad sau la plantatiile de tutun.
Cu toate acestea, majoritatea turoperatorilor romani mizeaza in acest an pe litoralul turcesc. Daca in 2015 au fost in jur de 90.000 de locuri in charterele pe Antalya, in acest an agentiile au suplimentat locurile pana la 130.000.

Source: Profit