Design Hotels AG este promotorul conceptului de hotel design

Conceptul de hotel design a fost lansat de Claus Sendlinger, actualul director executiv al grupului Design Hotels AG, in anul 1987 cand a pus bazele unei agentii de creatie, specializata pe proiectarea si decorarea unor hoteluri speciale.

Hotelurile design se disting printr-un concept orientat spre design, de cele mai multe ori fiind realizate de designeri si arhitecti cunoscuti, ca Javier Sanchez, India Mahdavi, Vicenzo de Cotas sau Karim Rashid, cu cele mai avansate inovatii din industria turismului.

Cateva exemple de hoteluri design sunt hotelul Claris din Barcelona, care are propriul muzeu format din 400 de sculpturi de arta egipteana, hotelul Straf din Milano, care a fost decorat din materiale reciclate din industria haute couture, hotelurile londoneze Soho si Great Eastern care au fost construite pe locul unei foste parcari, respectiv al unei foste gari sau hotelul Condesa care se afla intr-o cladire franceza neoclasica, din patrimoniul Institutului National de Arte Frumoase.

Design Hotels AG adauga in fiecare an noi hoteluri in portofoliu, ajungand in prezent la peste 140 de membri in 41 de tari. Responsabilul PR al grupului, Luca Conte, a declarat ca pana acum nu au primit solicitari de la hoteluri din Romania dar ca sunt interesati de piete noi, pe masura ce se dezvolta noi concepte interesante.
Source: Business Magazin