De la 1 noiembrie 2017, Ryanair nu va mai permite accesul in avion cu doua bagaje de mana

Compania aeriana low-cost Ryanair nu va mai permite accesul in avion cu doua bagaje de mana pentru pasagerii care nu au prioritate de imbarcare. Al doilea bagaj de mana va fi astfel trimis gratuit la cala incepand de la 1 noiembrie din cauza intarzierilor prea mari la imbarcare si zboruri.
Pentru a incuraja mai multi clienti sa-si inregistreze unele bagaje, dar si pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, din 1 noiembrie, Ryanair va introduce urmatoarele modificari la politica pentru bagaje pentru toate zborurile. Schimbarile sunt valabile si pentru pasagerii care au cumparat deja bilete de avion cu calatorii din 1 noiembrie:
  • greutatea admisa pentru bagajele inregistrate (de cala) va creste de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
  • tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
  • doar pasagerii cu prioritate (incluzand Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea sa transporte doua bagaje de mana in aeronava
  • toti ceilalti clienti (fara Prioritate) vor putea sa-si transporte in cabina doar un bagaj mic de mana, in timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de imbarcare.
Imbarcarea prioritara poate fi achizitionata la 5 €/£ in momentul rezervarii sau adaugata ulterior rezervarii pentru 6 €/£ si este disponibila cu pana la o ora inainte de ora programata de plecare.

Source: Wall-Street