DHL International Romania SRL cere insolventa Blue Air

Compania DHL International Romania SRL, unul dintre creditorii care cerusera insolventa companiei aeriene low-cost Blue Air, s-a adresat din nou Tribunalului Bucuresti, nemultumit de decizia Curtii de Apel de a admite recursul Blue Air fata de intrarea sa in insolventa.

Din luna septembrie 2009 si pana in prezent, pe rolul Tribunalului Bucuresti au fost inregistrate 23 de procese in care diferite companii au cerut insolventa companiei aeriene, dintre care 19 sunt inca pe rol.

Printre creditorii care au chemat in instanta Blue Air se numara si Carpatair SA, dosar in care Tribunalul Bucuresti a dispus, la data de 29 septembrie 2010, intrarea in insolventa a Blue Air, desemnand ca administrator judiciar provizoriu societatea Assistance Insolv SPRL.

In luna martie, Carpatair a inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti un alt dosar privind insolventa Blue Air, cerere respinsa ca urmare a admiterii de catre Curtea de Apel Bucuresti a recursului formulat de Blue Air impotriva sentintei de intrare in insolventa.

In urma acestui recurs, instanta Tribunalului Bucuresti a luat act de renuntarea la judecarea cererilor de declaratie de creanta formulate de 30 de creditori intervenienti, precum si cererea de interventie in interes propriu formulata de SC DHL International Romania SRL.

Source: Curierul National