DADL pregateste o noua metoda de concesionare a plajelor de pe litoral

Directia Apelor Romane Dobrogea – Litoral, DADL, propune o noua forma de concesionare a plajelor de pe litoralul Marii Negre. Directorul DADL, Ionel Manafu, a declarat ca noua forma de concesionare propusa este inchirierea plajelor pe o perioada de 20 de ani.

Conform noului proiect, cei 60 de Km de plaja a litoralului romanesc vor fi impartiti, dupa mai multe criterii, inclusiv turistice, in 10 zone care vor fi inchiriate unor mari firme, care ulterior vor face subcontractari. Directorul DADL a mai precizat ca nu se stie daca in urma licitatiilor vor mai ramane suprafate de plaja in administrarea statului si ca proiectul propus de DADL urmeaza sa fie discutat in detaliu cu agentii economici si cu patronatul din turism. Secretarul de Stat, Lucia Ana Varga, a precizat ca, dupa intalnirea de joi la MMGA, vor urma consultari si la nivelul ANT.

Potrivit proiectului actual aflat la Ministerul Mediului, lucrarile de reabilitare a plajelor sunt estimate a fi de peste 600 milioane de euro.

Directorul general interimar al Apelor Romane, Madalin Mihailovici, a declarat ca trebuie gasita o modalitate de a administra plajele, de a aplica sanctiuni iar oamenii trebuie invatati ce au de facut.
Source: Curentul