DADL a demarat lucrarile de amenajare a plajelor pentru sezonul 2007

Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral, DADL, Catalin Anton, a declarat ca in aceasta saptamana utilajele directiei si o echipa de 15 muncitori au inceput in statiunea Mamaia lucrari de demontare a gardurilor de protectie, de degajare a depozitelor de nisip si de igienizare manuala pentru indepartarea corpurilor straine.

Totodata, DADL a precizat ca incepand de saptamana viitoare, vor fi demarare si lucrarile in statiunea Eforie, urmand ca pana la sfarsitul acestei luni sa inceapa lucrarile in toate statiunile turistice.

Data limita de efectuare a lucrarilor pregatitoare este 1 mai, cand plajele vor fi preluate de catre agentii economici care le-au castigat la licitatie.

In perioada sezonului rece, lucratorii DADL au efectuat lucrari de conservare a plajelor, precum montarea panourilor de stuf, cu rol de protectie impotriva eroziunii eoliene si realizarea dunelor de nisip, pe sectoarele de plaja ingusta, de tip cordon litoral. Au fost montate panouri din stuf pe o lungime de 7.550 m liniari, in statiunile Mamaia 5.500 m, Eforie Nord 850 m, Neptun 850 m si Jupiter 350 m.
Source: Adevarul