Cu 10% mai putine pachete turistice vandute prin agentii de sarbatori

Numarul turistilor care vor merge in vacanta in perioada sarbatorilor de iarna prin agentiile de turism va scadea cu 10% fata de anul anterior, apreciaza reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT.

Pana in prezent, pachetele turistice si locurile detinute de agentii la hoteluri au fost vandute in proportie de 70-80%, potrivit aceleasi surse.

Cele mai solicitate sejururi au fost cele care includeau cazarea in pensiunile si hotelurile din statiunile montane, balenare, dar si in cele rurale.

Referitor la pachetele externe, cel mai bine s-au vandut destinatiile de iarna – Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia, Slovacia, Slovenia, urmate de orase europene – Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena, Amsterdam, Londra, Lisabona, Madrid, Milano si destinatiile de litoral si mediteraneene – Egipt, Grecia, Turcia, Malta, Tunisia, Spania, Bulgaria, Portugalia, Israel.

In 2009, agentiile de turism membre ANAT au vandut 1,2 milioane de pachete de vacanta pe destinatii externe si peste 3 milioane de pachete turistice pe intern.

Source: Daily Business