Cu 10% mai multi vizitatori la Targul de Turism din aceasta toamana

Numarul vizitatorilor la Targul de Turism al Romaniei, desfasurat in perioada 15 -18 octombrie in cadrul Romexpo, a crescut cu 10% fata de editia din 2008, pana la 19.000 de persoane. De asemenea, suprafata ocupata a crescut cu 43% fata de editia din 2008.

Numarul companiilor straine prezente in cadrul targului a crescut cu 5% fata de editia de primavara 2009. La aceasta editie au participat expozanti din Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia si Ungaria.

Aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei a fost axata pe promovarea turismului romanesc, 60% din spatiul expozitional fiind alocat turismului din Romania, in timp ce tema centrala a expozitiei, dezvoltata impreuna cu Ministerul Turismului a fost "Iarna in Maramures".

Romexpo a precizat ca participarea expozantilor care au avut prezentari de oferte turistice exclusiv in Romania a fost subventionata integral de catre Ministerul Turismului, Camerele de Comert din Romania si Romexpo, iar companiile romanesti expozante care au avut oferte de turism integrate, de turism intern si extern, au avut parte de o subventionare a tarifului de participare de 75% din partea Camerelor de Comert si Industrie din Romania si Romexpo.

Source: Daily Business

EN RO