Crowne Plaza – marja de profit de 48%, in 2007

Hotelul Crowne Plaza, detinut de omul de afaceri George Copos, a inregistrat in 2007 o marja de profit de 48%, in crestere cu 3% fata de anul precedent, la un rulaj de circa 11,5 milioane EUR.

Pentru 2008, hotelul intentioneaza sa isi mentina acelasi nivel al cifrei de afaceri, insa costurile in crestere vor aduce o scadere a profitabilitatii de circa 3%, a declarat Pierre Boissel, general manager al Crowne Plaza.

Segmentul de food & beverages are un nivel al profitabilitatii mai scazut, care se va situa in acest an la circa 38%, este de parere managerul Crowne Plaza.

Pierre Boissel considera, totodata, ca deschiderea de noi unitati genereaza o problema a fortei de munca, piata hoteliera confruntandu-se cu o lipsa a personalului pregatit.

In ceea ce priveste personalul Crowne Plaza, managerul hotelului declara ca salariile angajatilor au crescut cu 18%, la nivelul anului 2007, iar costurile mai mari vor fi acoperite cu o majorare de preturi. Astfel, unitatea va majora tarifele la camere cu aproximativ 3%.

Cea mai mare parte din veniturile Crowne Plaza este asigurata, in prezent, de segmentul business, in timp ce partea de leisure are o contributie de doar 30%.

Source: Ziarul Financiar