Cristian Petrescu a discutat la Berlin despre noi oportunitati de crestere a numarului de turisti germani in Romania

Ministrul MDRT, Cristian Petrescu a discutat in cadrul Bursei Internationale de Turism din Berlin cu cei mai importanti turoperatori din lume despre noi oportunitati de crestere a numarului de turisti germani in tara noastra.

Petrescu a avut intalniri si cu reprezentantii turoperatorilor TUI Germania, DerTour, ITS si Frosch Touristik International, FTI cu care a discutat despre promovarea pe care Romania o face in prezent in cataloage si despre ofertele turistice de pe piata romaneasca pe care acestia le au in prezent, dar si despre viitoare colaborari.

Promovarea pe piata germana de turism este deosebit de importanta, mai ales ca Germania se afla pe prima pozitie intre tarile generatoare de turisti straini pentru Romania.

Anul trecut, numarul turistilor germani care au vizitat Romania a crescut cu 12,1%, pana la circa 207.000 de turisti, potrivit datelor prezentate de ministrul MDRT.

Turistii germani prefera litoralul romanesc, circuitele sau tratamentele SPA, a declarat Toni Messerschmidt, proprietarul tour-operatorului german Messerschmidt Reisen.

In 2011, agentia a adus in tara noastra 1.279 turisti germani pe litoral, iar in acest an sunt deja contractate cu 20% mai multe vacante.

Source: Business24