Crestere sub 2% a afacerilor pentru Ana Hotels, in 2009

Pentru acest an, compania Ana Hotels, membra a grupului Ana Holding, estimeaza o crestere de sub 2% a afacerilor, pana la 35 milioane EUR, pe fondul reducerii gradului de ocupare in hoteluri, in contextul crizei economice, a declarat Dan Volentir, directorul de dezvoltare al Ana Hotels.

In 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 34 milioane EUR, in crestere cu 5% fata de anul anterior.

Gradul mediu de ocupare al hotelurilor a fost de 60% anul trecut, iar pentru acest an se estimeaza un grad mediu de ocupare de 63%, a precizat Dan Volentir.

Hotelul Crowne Plaza a avut un grad de ocupare in luna ianuarie de 50%, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile estimate pentru acest an se ridica la 9 milioane EUR, nivel similar cu cel de anul trecut, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor hotelului.

Gradul de ocupare al Athenee Palace Hilton a fost anul trecut de 68%, sub nivelul de 72% inregistrat in 2007, iar numarul rezervarilor in ultimele luni a scazut la jumatate. Pentru anul acesta, directorul companiei a anuntat ca se asteapta la o scadere de 60-65% a gradului de ocupare. Totodata, tarifele de cazare au fost reduse cu 20-25%.

Pentru acest an compania si-a bugetat investitii de 750.000 EUR, din care 500.000 EUR vor fi alocati hotelului Sportul din Poiana Brasov si 150.000 EUR pentru hotelul Europa din Eforie Nord. In paralel se vor continua investitiile in hotelul Crowne Plaza.

Source: Ziarul Financiar