Crestere de circa 50% a vanzarilor de pachete turistice pe litoral, in prima parte a sezonului estival

Presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii (ALDD), Corina Martin, si presedintele Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Alin Burcea, au prezentat concluziile primei jumatati a sezonului estival. 
Astfel, vanzarile de pachete turistice pe litoralul romanesc au inregistrat in prima parte a sezonului o crestere de aproximativ 50% comparativ cu anul trecut, cele mai cautate hoteluri fiind cele de 3 si 4 stele.
Acestia estimeaza o crestere de circa 30% la finalul sezonului, fata de ultimii 8 ani.
Potrivit acestora, este pentru prima oara in ultimii ani cand o statiune din sudul litoralului, respectiv Venus, urca pe locul al doilea, dupa Mamaia, in topul preferintelor de vacanta pe litoral, devansand Eforie.
"Noi avem vanzari mari peste tot. In Mamaia se vinde orice, cel mai prost hotel din Mamaia se vinde. Nu poate tot litoralul sa fie la fel. Cunoastem deja ca sudul, in momentul de fata, se adreseaza familiilor, Eforie este recunoscuta pentru tratamentele balneare, iar Mamaia atat pentru familii, relaxare, dar in mod cert este in topul preferintelor iubitorilor de distractie, entertainment", spune si presedintele ANAT, care precizeaza si ca "ar fi de folos" o implicare reala a Ministerului Turismului.
Reprezentantii celor doua organizatii au adaugat ca in vara aceasta, pe langa evenimentele anuntate deja in calendarul lansat in luna februarie de catre ALDD, sunt anuntate noi surprize si premiere.
„De saptamana viitoare dam startul unui Carnaval de poveste, ce se va derula in fiecare zi de joi, in Mamaia, in Parcul de Distractii din Satul de Vacanta. In premiera, lansam in acest Carnaval Shake Down Mania 2016, o demonstratie- invitatie la un test drive Freewheel cu hoover boards. Continuam in forta cu marile evenimente ale verii: Mamaia Color Run, Gala Superkombat, Mamaia Strongman, Mamaia Music Awards, Mamaia Music Week, Zilele Marinei, Festivalul Antic Tomis, Parada Antica Mamaia, Sunwaves Mamaia, Campionatul Mondial de Bob pe roti, o noua surpriza – anuntam o etapa de Campionat National de Drift, pe care o aducem la Mamaia impreuna cu Federatia Romana de Automobilism Sportiv” a declarat Corina Martin.

Source: Capital