Crestere de 8,4 ori a valorii voucherelor de vacanta in acest an

La sfarsitul lunii octombrie valoarea voucherelor de vacanta a crescut la 244 mil. EUR, fiind de 8,4 ori mai mare fata de cea de anul trecut.
In primele 10 luni ale anului au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanta pe hartie si suport electronic. Potrivit estimarilor ANAT, potentialul pietei este de 372 mil. EUR numai in acest an, suma reprezentand acordarea voucherelor in valoare de 1.450 RON/persoana celor 1,2 milioane de angajati in sistemul public.
In luna octombrie au fost emise un numar de 1,2 milioane de vouchere, atat pe hartie cat si pe suport electronic, in valoare de 14 mil. EUR, o suma dubla fata de luna septembrie.
Octombrie a fost si luna cu cele mai multe vouchere pe suport electronic emise, comparativ cu celelalte luni ale anului, si anume un numar de 352.469, de 4,5 ori mai mare fata de intreg anul 2017.
Potrivit statisticilor ANAT, iunie ramane luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise in 2018, si anume 125 mil. EUR.
In primul semestru al anului numarul turistilor a crescut cu 4,1%, potrivit Institutului National de Statistica. Un alt efect al folosirii voucherelor de vacanta a fost cresterea cererilor de autorizare din partea unitatilor de cazare cu 10% in acest an.

Source: Profit