Crestere de 7% a cheltuielilor oaspetilor hotelurilor europene, in 2010

Cheltuielile efectuate de clienti in sectorul hotelier din Europa au crescut cu 7% in 2010 si cu 4% in primul trimestru al acestui an, potrivit datelor transmise recent de American Express Business Insights.

O analiza a pietei hoteliere europene din perioada 2007-2011 releva o crestere seminificativa a numarului de turisti din afara Europei, o revenire a sectorului hotelier de lux, o revigorare a turismului de afaceri si consolidarea unui nou tip de clientela in sectorul hotelier, turistii din asa-numita generatie Y.

Generatia turistilor Y, desi reprezinta un segment mic din clientela hotelurilor, acestia au sfidat criza. Mai mult de jumatate dintre ei se cazeaza la hotelurile de lux sau 4 stele. Ei cheltuie cu 20% mai mult pe serviciile de cazare astazi decat inainte de criza si cu 24% mai mult la hoteluri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cheltuielile efectuate de clientii hotelurilor au fost monitorizate pentru pietele din Marea Britanie, Germania, Franta si Spania, in perioada 2007-2011.

Sectorul hotelier din Marea Britanie a inregistrat o crestere de 10% in 2010, fiind urmata de Franta cu 7% si Germania cu 4%.

In 2010, in Europa turismul de afaceri a crescut cu 10% si cu 4% la inceputul acestui an. Turistii de afaceri reprezinta o treime din totalul turistilor din Europa si aproximativ 50% din turistii din Germania.

De asemenea, in 2010 s-a inregistrat o crestere de 9 % a cheltuielilor efectuate de turistii de tip leisure de lux.

Anul trecut, Italia a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de turisti non-europeni, de 15%, urmata de Spania 14% si Franta 13%.

In primele trei luni ale acestui an, cheltuielile efectuate de turistii non-europeni au crescut cu 12%, insa nu s-a inregistrat o crestere a cheltuielilor efectuate de turistii europeni.

Cheltuielile inregistrate la hotelurilor de 5 stele din Europa au crescut cu 9% anul trecut, iar cheltuielile efectuate la hotelurile de 4 si 3 stele au crecut cu 3%, respectiv 2%.

In 2010 cea mai populara destinatie europeana pentru europeni si pentru non-europeni a fost Franta, urmata de Marea Britanie.

Source: Horeca Romania