Crestere de 25% a vanzarilor pentru litoralul romanesc in perioada de early booking

Pana in prezent, romanii au cumparat pentru 2015 cu 25% mai multe vacante in perioada de early booking pe litoralul romanesc comparativ cu anul trecut, a anuntat Aurelian Man, Presedintele ANAT.
Acesta a mai precizat ca exista estimari de crestere semnificativa a turistilor straini pe litoral, cei mai multi fiind din Polonia si Israel.
„Unul dintre impedimentele cu care ne confruntam este mentinerea TVA de 24% pentru agentiile de turism, in timp ce in Bulgaria acestea platesc 9%. La targul de turism, premierul Victor Ponta ne-a promis ca va face demersuri pentru TVA de 9% generalizat pentru intreaga industrie a turismului, ceea ce va face sa creasca gradul de competitivitate cu tarile din zona — Bulgaria, Grecia, Turcia”, a declarat presedintele ANAT.
Ponderea early booking-urilor in totalul vanzarilor agentiilor de turism membre ANAT a crescut pana la 30%, luand in calcul toate destinatiile. In Mamaia, exista deja trei hoteluri vandute in totalitate pentru varful de sezon.
In acest sezon se deschide si un parc de aventura in Neptun, la fel ca cel din Brasov, investitia ridicandu-se la circa 300.000 EUR.
Litoralul romanesc, per ansamblu, nu se scumpeste pentru cei care cumpara pachete turistice prin agentii, creste, punctual insa, in 2015, numarul hotelurilor de 4 stele care au, desigur, preturi mai mari, a spus, luni, Aurelian Marin, presedintele al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
Cea mai cautata statiune ramane Mamaia, care inregistreaza cel mai ridicat grad de vanzari, urmata de Eforie Nord si Saturn. Sudul litoralului romanesc ramane, in continuare, destinatia de vacanta favorita pentru familiile cu copii.
Aurelian Man a precizat ca pe sud sunt hotelieri care au investit si multe hoteluri de 2 stele au fost clasificate, acum, la 3 stele. De asemenea, un numar semnificativ de hoteluri care au fost inchise se deschid anul acestea la 4 stele, ca urmare a investitiilor in dotari si modernizari.

Source: Daily Business