Creditorii scot la licitatie fabrica de paine Spicul SA din Chitila, din cauza datoriilor neplatite

Fabrica de paine din Chitila a companiei de panificatie Spicul SA, furnizor al Casei Regale a Romaniei, va fi scoasa la vanzare prin licitatie publica, pe 15 iulie, in contul unor datorii neplatite de 785.161 lei.

La licitatie va fi scoasa intreaga proprietate din Chitila a companiei Spicul SA, de aproape 25.000 metri patrati, care, pe langa fabrica de paine cu o suprafata de 16.000 metri patrati, mai cuprinde un depozit de tarate si fainuri ambalate, o moara, silozuri de omogenizare, un rezervor de stocare apa incendiu, gospodarie de apa tehnologica cu puturi forate, bazine de retentie apa pluviala si menajera, platforme de circulatie auto si parcare.

Proprietatea a fost evaluata la expertiza tehnica la 53,02 milioane lei, dar pretul de pornire al licitatiei a fost scazut la 39,765 milioane lei, din cauza ca aceasta este a doua licitatie. Daca niciun cumparator nu ofera pretul de pornire, este posibil ca proprietatea sa fie vanduta cumparatorului care face oferta cea mai ridicata.

Fabrica de paine din Chitila a fost construita de filiala romaneasca a constructorului olandez  Remco Ruimtebouw , iar decizia de a scoate la licitatie proprietatea Spicul SA din Chitila a fost luata deoarece compania nu a platit in intregime valoarea cladirii livrate de Remco Romania in 2007, potrivit unui comunicat al Remco Romania.

In urma actiunilor intreprinse de Remco, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei Bucuresti a pronuntat o sentinta care prevede ca Remco Romania trebuie sa primeasca de la Spicul SA suma de 785.161 lei, la care se vor adauga dobanzile aferente pana la recuperarea integrala a sumei datorate, cheltuielile cu executarea silita, precum si cheltuielile de natura juridica implicate de acest caz.

“Am avut o colaborare foarte buna cu oficialii Spicul SA in timpul executarii fabricii de paine si suntem foarte dezamagiti ca am ajuns la aceasta situatie conflictuala. Remco Romania a livrat proiectul conform conditiilor contractuale si la timp; dorim sa recuperam integral valoarea acestui contract si sa nu mai trebuie sa asteptam un an sau mai multi pana la inchiderea acestui caz”, a declarat Jan F.J. van Vulpen, director general Remco Romania.

Source: Flux Imobiliar