Courtyard by Marriott urmatorul brand nou pe piata din Romania?

Omul de afaceri Fathi Taher, care detine indirect actiuni la hotelul de 5 stele JW Marriott din Bucuresti, ar putea aduce brandul hotelier de 4 stele Courtyard in capitala.

In luna iunie a acestui an, fostul director general al hotelului JW Marriott, Kurt Strohmayer, declara ca a fost semnat deja un contract cu un dezvoltator si urmeaza sa fie demarate lucrarile de constructie la un hotel Courtyard, care va opera 187 de camere si care va fi livrat in urmatorii 2 ani.

Investitia in acest hotel era estimata intre 14 si 18 milioane EUR, luand in calcul un cost pe camera intre 74.000 si 100.000 EUR, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor Marriott.

Fathi Taher este unul dintre investitorii care au cerut consultanta pentru construirea unui hotel in Bucuresti, afirma Strohmayer. Acesta nu a oferit informatii despre brandul hotelier pe care il va aduce Taher.

Potrivit ultimelor date disponibile, Fathi Taher detine 19% din titlurile Societatii Companiilor Hoteliere Grand, care administreaza hotelul JW Marriott din Bucuresti, in timp ce Bau Holding Strabag detine 55%.

Totodata, si fostul fotbalist Gica Popescu se afla in negocieri pentru afilierea la brandul Courtyard a unui hotel de 4 stele cu 144 de camere, care va fi construit pe un teren de 5.000 mp in capitala, in urma unei investitii estimate la cel mult 25 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar