Continental a atras fondul ceh de investitii PPF Investments

Omul de afaceri Radu Enache s-a asociat cu fondul ceh de investitii PPF Investments prin cedarea unei participatii de 28,14% din actiunile companiei Conti Hotels Investments, care ar urma sa concentreze toate participatiile familiei Enache.

Reprezentantii PPF nu au comentat aceasta stire precizand ca nu comenteaza tranzactiile nefinalizate.

Finalizarea tranzactiei ar presupune si primirea avizului de la Consiliul Concurentei, care a precizat ca operatiunea vizeaza obtinerea controlului in comun indirect asupra firmei Continental Hotels Investments Bucuresti, prin intermediul Conti Hotels Investments, de catre companiile Moonbright Limited, controlata de fondul ceh de investitii PPF si Crossbrook Limited din Cipru, infiintata de familia Enache. Operatiunea de concentrare economica se realizeaza prin cedarea catre Moonbright Limited de catre Crossbrook Limited a unui pachet de actiuni detinut la societatea Conti Hotels Investments.

Potrivit datelor Registrului Comertului, Crossbrook Limited detine 71,83% din actiunile Conti Hotels Investments iar Moonbright Limited detine restul de 28,14% din portofoliul de actiuni. Moonbright este o societate vehicul a societatii PPF Investment, infiintata in scopul acestei concentrari economice si care are ca obiect de activitate, printre altele, desfasurarea afacerilor unei societati de tip holding si ale unei societati de investitii. Crossbrook este o societate vehicul constituita de asemenea in scopul acestei concentrari economice, apartinand familiei Enache.

Radu Enache a declarat ca negociaza o posibila intrare a altor fonduri pentru extinderea afacerilor si in alte domenii.
Source: Adevarul