Continental Hotels investeste 50 milioane EUR in constructia a 7 hoteluri Ibis

In urmatotii 3 ani lantul hotelier Continental va investi 50 milioane EUR pentru a construi 7 hoteluri de 2 stele, care vor opera sub brand-ul Ibis, apartinand grupului francez Accor.

Presedintele Continental, Radu Enache, a declarat ca s-au purtat discutii cu reprezentantii Accor referitor la extinderea lantului hotelier Ibis, in urma carora s-a hotarat dezvoltarea unitatilor in orase cu peste 250.000 locuitori, orasele selectate fiind Timisoara, Targu-Mures, Sibiu, Bucuresti, Brasov, Cluj si Iasi. Dintre toate locatiile, doar unitatea de la Sibiu se va rezuma la renovarea actualului hotel Continental care va opera apoi sub marca Ibis, restul locatiilor reprezentand investitii de la zero.

In 2008 vor fi deschise 3 hoteluri in vestul tarii. Hotelul din Timisoara va fi deschis in luna septembrie si va avea 150 camere, unitatea din Targu-Mures va fi inaugurata in luna noiembrie si va avea 120 camere iar unitatea din Sibiu va detine 193 camere.

In 2009 vor deveni operationale alte 3 unitati. In luna septembrie va fi deschis hotelul din Bucuresti care va detine 145 camere, in luna octombrie va fi inaugurat hotelul din Brasov care va avea 150 camere iar in luna noiembrie va fi inaugurat hotelul din Cluj care va detine 150 camere.

Cel de-al saptelea hotel va fi inaugurat in luna mai 2010 la Iasi si va detine 150 camere.

In prezent, Continental detine in portofoliu 13 hoteluri pe piata locala iar noile unitati de cazare vor adauga inca aproximativ 1.000 camere celor 1.490 camere deja existente.

Companiile Accor si Continental Hotels sunt partenere din anul 2001 operand, in baza unui contract de management, trei hoteluri Ibis, doua deschise in Bucuresti si unul la Constanta, in care s-au investit peste 33 milioane EUR. Hotelurile se afla in proprietatea companiei Continental Hotels.

Directorul Accor pentru Europa Centrala si de Est, Andre Cantineaux, apreciaza ca marca Ibis corespunde in cea mai mare masura nevoilor de cazare ale Europei de Est.

Pe langa unitatile Ibis, grupul Accor mai opereaza in Romania hotelurile Novotel si Sofitel, ambele situate in Bucuresti.

In 2006 cele 3 hoteluri Ibis din Romania au inregistrat incasari de 13 milioane EUR, la un grad mediu de ocupare de aproximativ 72%. Pentru acest an se estimeaza ca veniturile se vor mentine in jurul aceleiasi valori.

In 2006 Continental Hotels a inregistrat o cifra de afaceri de 24,3 milioane EUR si estimeaza pentru acest an ca va inregistra venituri de 26,3 milioane EUR.

Pe langa suma investita in dezvoltarea lantului Ibis, Continental Hotels va investi 70 milioane EUR pentru construirea si renovarea unor unitati hoteliere care vor fi operate sub brand-ul Continental.

Totodata, Continental Hotels intentioneaza sa creeze un lant national de hoteluri din clasa economic, care se va purta numele Continental Express.
Source: Adevarul