Continental Hotels: 51% grad mediu de ocupare

Pana in prezent, gradul de ocupare mediu al hotelurilor din lantul Continental a fost de 51%, in scadere fata de 68% in aceeasi perioada a anului trecut.

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental, a declarat ca volumul evenimentelor de tip conferinte, seminarii sau de pregatire profesionala reprezinta doar 30-40% din volumul de anul trecut., in conditiile in care preturile sunt mult mai mici.

Hotelurile din lantul Continental inregistreaza din activitatea de cazare 65-70% din venituri, restul provenind din organizarea de evenimente de business si din segmentul de food&beverage.

Radu Enache a declarat ca firma are mai multe scenarii ce presupun diferite masuri, iar cel mai rau scenariu, cel de supercriza, ia in calcul inchiderea imediata a unui hotel in cazul in care devine neprofitabil, personalul din acea unitate urmand sa fie mutat in alte unitati.

Ca masuri de reducere a costurilor, compania a redus bugetul de marketing si publicitate, a taiat o parte din bonsurile angajatilor, a redus cheltuielile cu utilitatile si cu combustibilul sau cele cu achizitiile.

Planul de investitii al lantului Continental se ridica la peste 135 milioane EUR si presupune ca pana la finalul perioadei de investitii portofoliul companiei sa ajunga la 36 de unitati, fata de 14 in prezent.

Lucrarile la complexul hotelier din Timisoara au fost oprite, insa planul de a face cate un complex hotelier in fiecare an ramane valabil, compania detinand terenuri in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi.

In acest an a fost deschis hotelul Ibis din Sibiu si urmeaza deschiderea oficiala a unitatii de 5 stele Grand Hotel Continental din capitala, proiecte pentru care s-au alocat investitii de 15 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar